2021-06-15 08:12:55• hírek • Bede Emőke

Ismét itt a lehetőség, hogy önkéntes tűzoltó legyél

Lévén, hogy a koronavírus-járvány jelenleg visszaszorulóban van, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség ismét várja mindazon lelkes személyek jelentkezését, akik szívesen teljesítenének önkéntes alapon tűzoltósági szolgálatot.

Az ilyen lehetőségek segítségével bárki könnyen betekintést nyerhet az ISU mindennapjaiba, megtudhatja, mit jelent életet menteni és a potenciálos veszélyeket hatékony közbelépéssel megakadályozni, azaz voltaképp bárki megtapasztalhatja, milyen másokért felelősnek lenni.


Az ISU közleménye szerint a vállalkozó szelleműek egy alapos felkészítőn vehetnek részt, melynek során megtanulják, miként kell helyt állni egy vészhelyzet esetében, és hogyan kell elsősegélyben részesíteni valakit. Sajnos a tavalyi évben az önkéntesek képzését a koronavírus-járvány miatt fel kellett függeszteni, viszont az elmaradás bepótlása már gőzerővel zajlik. A 2020-ról visszamaradt 14 önkéntes június 5. és július 4. között ismerkedhet meg a főbb tevékenységtípusokkal, majd július 17-től indul az újabb csapat kiképzése. Mindazoknak, akik szívesen részt vennének a következő, immár hetedik turnusban, már most beadhatják jelentkezésüket, mutatjuk is a legfontosabb tudnivalókat.


A jelentkezőnek olyan 16 és 65 év közötti személynek kell lennie, aki egészségügyi szempontból alkalmas a feladat betöltésére. A beiratkozási dossziénak a következő iratokat kell tartalmaznia: beiratkozási kérvény, erkölcsi bizonyítvány (csak a 18 éven felülieknek), másolat a személyi igazolványról, pszichológus és háziorvos által kiállított megfelelési igazolás, a legutoljára elvégzett iskolai képzésről szóló igazolás, a 18 éven aluliak számára egy szülői beleegyezés, illetve a születési anyakönyvi kivonat (18 éven aluliak számára a szülők házassági anyakönyvi kivonata is).


A dokumentumokat Szatmárnémetiben, a katasztrófavédelem Gabriel Georgescu 30. szám alatt található székhelyén lehet leadni, mely hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között van nyitva. További információkat a 0261.711212-es telefonszámon, a 27203 és a 27224 melléket használva lehet kérni.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: